Skip to main content

Türkiye, 6 Şubat 2023 sabahına Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremle uyandı. Acımız henüz tazeyken öğle saatlerinde Kahramanmaraş Elbistan merkezli 7.6 büyüklüğünde bir depremle daha sarsıldı. Deprem 10 ilimizde oluşturduğu derin hasarların yanı sıra Suriye’de de ciddi enkazlar bıraktı. 


Kahramanmaraş merkezli depremler, şüphesiz hepimizi derinden üzdü. Bu defa ateş sadece düştüğü yeri değil hepimizin yüreğini yaktı. Deprem felaketinde binlerce can kaybettik. Yaşanmışlıklar, anılar yok olup gitti yıkılan yuvalarla birlikte. Depremzedeler sadece yakınlarını değil mazilerini de topraklara gömdüler göz pınarlarından akan yaşlar içerisinde. Evleri yıkılan veya hasar alanlar yürekleri titreten kış soğuğunda dışarıda kaldı. İlk etapta başlarını sokabilecekleri bir çatı, üşümelerini engelleyecek kıyafetler, içlerini ısıtacak yemekler çorbalar… Memleket bölgedeki depremzede vatandaşlara yetişebilmek için adeta seferber oldu.  Her ne kadar yoğun gayretler verilse de depremzede vatandaşlarımızın ihtiyacını karşılamakta yetersiz kaldı. Özelikle bölgedeki barınma ve beslenme ihtiyacı giderilmiş değildi. Tam bu noktada Mana Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği olarak bizler oradaki vatandaşlarımıza uzanan bir el olmak, onların acılarına ortak olmak, yaralarını sarmak üzere kolları sıvadık. Felaketin ilk gününden bu yana mobil mutfak aracımız ve yemek dağıtım noktalarımız ile on binlerce vatandaşımıza günler boyunca sağlamış olduğumuz gıda kolisi ve sıcak yemek desteğine ilave olarak onlarca ailenin konaklayabileceği çadır ve konteyner ev temin ettik. Maddi manevi her türlü desteğin ihtiyaç olduğu bu zor günlerde bir nebze de olsa depremzede vatandaşlarımıza içlerini ısıtacak bir tas çorba, ailelerin kalplerine sürur olacak sıcak bir yuva olmanın gayesiyle deprem sahasında bulunmaya çalıştık. Hülasa yaşanan felaketin maddi manevi bıraktığı tesir hepimizin hafızalarında ve kalplerindeki yerini alacak, uzun zamanlar geçse de üzüntüler ve yürek burkan acılar baki kalacaktır… 

Tekraren böyle bir felaketin yaşanmaması niyetiyle vefat edenlere Allahü Teala’dan rahmet, yaralılara acil şifalar, depremzede kardeşlerimize sabır ve selamet dileriz. Unutmayalım ki: Sevinçler, paylaşıldıkça çoğalır; acılar, paylaşıldıkça azalır.
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE’M!

Open chat
1
Canlı Destek
Merhaba 👋
Size nasıl yardımcı olabiliriz?